RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Скандал з тортами Roshen: суд прийняв несподіване рішення

Господарський суд Києва задовольнив позов кондитерської корпорації Roshen, яка належить колишньому президенту України Петру Порошенку, про реєстрацію товарного знаку у вигляді "червоного кольору матеріалів для упаковки кондитерських виробів».

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Суд зобов’язав уряд зареєструвати за Roshen право інтелектуальної власності на товарний знак – використання червоного кольору при упаковці кондитерських виробів.

Під дію товарного знаку потрапили, зокрема, обгортки з різних матеріалів – плівка, папір, стрічки, мотузки, нитки та інше.

Позаторік компанія зареєструвала торговельний знак на червону стрічку з написом Roshen для обгортання тортів і також відтоді намагалася зареєструвати червоний колір для упаковки своїх кондитерських виробів.

У грудні 2017 року Roshen виграла суд у компанії "Київхліб", яка обернула торт "Казковий ключик" в червону стрічку з написами. Суд постановив, що упаковка була схожа на упаковку тортів Roshen і присудив компанії виплатити 219 тисяч гривень через "недобросовісну конкуренцію".

У березні 2018 року суд на вимогу кондитерської корпорації Roshen зобов’язав компанію "Белларія" знищити всі упаковки продукції, схожі на упаковку "рошенівського" Київського торта.

Як повідомляв "Апостроф", партія "Європейська Солідарність" представила список з 50 кандидатів у народні депутати України в багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах, які заплановані на 21 липня.