RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мін'юст звинувачує ЗМІ в дискредитації: що сталося

Судове зобов’язання НАБУ порушити справу стосовно посадових осіб Кабінету міністрів України є тиском на уряд, Мін'юст і юридичного радника Latham & Watkins і HoganLovells, які захищають інтереси України у справі проти акціонерів ПАТ «Укрнафта».

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства юстиції.

«Розповсюджена у ЗМІ інформація щодо зловживання службовим положенням з боку вищого керівництва Мін'юсту в рамках придбання юридичних послуг для представництва держави України за позовами міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція) категорично не відповідає дійсності», - говориться в повідомленні.

Також повідомляється, що з огляду на те, що слухання по позову відбудеться на початку 2019 року, розповсюдження недостовірної інформації спрямоване на дискредитацію інституцій, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах, зокрема щодо претензії міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» до України на 5,5 мільярдів доларів США.

«Міністерство юстиції захищає інтереси держави України в міжнародних судах, із залученням найбільш компетентних юридичних радників – міжнародних юридичних компаній світового рівня, з відповідним досвідом та підтвердженою репутацією. Залучення саме такого рівня юридичних радників Latham&Watkins та HoganLovells відбулося із чітким дотриманням процедур та відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів у справах проти держави України», - ідеться в повідомлення.

В Міністерстві юстиції вважать, що поширена у ЗМІ дезінформація в рамках даної резонансної справи проти України є ніщо інше, як організована спроба тиску на Кабінет міністрів, Міністерство юстиції та державу Україна напередодні засідання у справі на початку наступного року.