RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​В Україні пропонують криміналізувати Митний кодекс Калетника

Державна фіскальна служба (ДФС) пропонує зміни до законодавства на предмет криміналізації статті Митного кодексу за контрабанду та порушення митних правил. На думку авторів правок, це дозволить удосконалити Митний кодекс, прийнятий ще у 2012 році за ініціативи Ігоря Калєтника, і збільшити надходження до бюджету.

З такою заявою на засіданні уряду виступив голова ДФС, зазначивши, що до бюджету у 2017 році, у результаті боротьби ДФС з контрабандою на митницях, надійшло додатково 70 млрд гривень. За його словами, без введення кримінальної відповідальності за контрабанду викоренити це явище надзвичайно важко, адже сьогодні в Україні відповідальність за контрабанду – адміністративна, передає 24 канал.

“Я переконаний, що саме з цього треба розпочинати. Без відповідальності це явище побороти або навіть його мінімізувати фактично неможливо. У нас є абсолютно зрозуміла модель, яка підготовлена на сьогодні. І у разі прийняття змін до законодавства на предмет криміналізації статті Митного кодексу за контрабанду та порушення митних правил, я переконаний, ситуація абсолютно зміниться», – повідомив Продан.

Нагадаємо, що Митний кодекс України, ухвалення якого було ініційоване народним депутатом України Калєтником, став ефективним інструментом протидії контрабанді та дозволив приєднання до системи спільного транзиту. Митний кодекс України Калєтніка отримав високу оцінку бізнесу та дозволив наблизити норми українського законодавства до європейських. В свою чергу ДФС пропонує подальше вдосконалення Митного кодексу Калєтника і посилити відповідальність за порушення митних правил з адміністративної до кримінальної.