RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Активісти вимагають зняти з конкурсу на посаду глави ДФС Олексія Кавиліна: названі причини

Активісти вимагають притягнути працівника і кандидата на пост глави ДФС Олексія Кавиліна до відповідальності за участь у фінансових махінаціях і приховування майнового стану в декларації.

Про це стало відомо в ході прес-конференції в "Інтерфакс-Україна".

"Розслідування щодо махінацій податківця Кавиліна з'явилося в ЗМІ більше двох місяців тому. З того часу жоден з правоохоронних органів не зміг належним чином перевірити ці факти. Більш того, Кавилін навіть після розслідування висунув свою кандидатуру на пост глави ДФС. Ми вимагаємо від правоохоронних органів ретельного розслідування і, в разі підтвердження фактів шахрайства, залучення чиновника до кримінальної відповідальності", - заявив голова ГО "Українська координаційна рада" Андрій Хома.

Йдеться про публікацію "Чим заробляє на життя топ-податківець Олексій Кавилін". Приводом для розслідування стала компанія з російською реєстрацією «Сімейний капітал», що функціонує на непідконтрольній Україні території АР Крим як фінансова піраміда. Журналісти вважають, що, користуючись сірими зонами транскордонного законодавства, компанія відмиває кошти на материковій Україні, зокрема через іпотечні схеми, оформлені на брата держслужбовця Дениса Кавиліна.

Активісти також оприлюднили факти надання чиновником недостовірної інформації щодо свого майнового стану шляхом приховування стану Олександри Євгенівни Червоненко - його співмешканки.

"У декларації кандидата на головну посаду в ДФС не вказані ні чисельні об'єкти нерухомого майна пані Червоненко, ні її дюжина торгових марок, свідоцтва на які дійсні. Ми звернули особливу увагу на цей факт НАЗК і вимагаємо ретельного розслідування", - зазначив заступник голови ГО "Антикорупційне бюро в Україні" Ігор Куриленко.

Олексій Кавилін народився у 1984 році в Кемерово, РФ. У Львівському національному університеті ім. Івана Франка отримав ступінь кандидата політичних наук. З 2014 року працював начальником ГУ ДФС Запорізької області, з 2018 року - начальником ГУ ДФС Київської обл.

Він є співзасновником ГО "Молодь за віру, за європейську Україну" і співзасновником ТОВ "КАД-Медіа", що є видавцем журналу "Агропром". Обидві установи розташовані в одному офісі з українським підрозділом компанії "Сімейний капітал", говорилося в розслідуванні.

За даними ЗМІ, Кавилін контролює ГО "Інститут податкових реформ", який очолює Олена Хотенко - голова київської обласної ради "Асоціації платників податків України". До 2017 року вона була заступником Олексія Кавиліна в ДФС Запорізької та Київської обл. Ця громадська організація також була розквартирована за спільною з компанією "Сімейний капітал" адресою.