RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"Без нього не проходить жодна перевірка": журналісти розповіли про діяльність Германа Андеса у ДПС

Заступник начальника управління - начальник відділу контролю за виробництвом, обігом та ліцензування спирту, алкоголю та тютюну Департаменту контролю за підакцизними товарами ДПС України Герман Андес працював у податковій ще за Януковича. І вже 10 років тримається у відомстві, попри зміни влади та реформи. А також, попри очевидні прогалини у декларуванні активів.

Про це пише "КП в Україні".

Колишній підприємець Герман Андес розпочав кар'єру податківця з позиції інспектора-ревізора у 2010 році. А через три роки обійняв посаду начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПС України в Києві. У цей час було запроваджено найбільш жорсткі методи тиску на підприємців.

У 2020 Андес претендував на місце голови ДПС, але не пройшов конкурс. Зайняти керівний пост Герману Андесу могла завадити невідповідність способу життя його офіційним доходам. У 2018 році він навіть не вказав у декларації власну зарплату в ДПС.

"При цьому сім'я чиновника зуміла придбати дві іномарки вартістю понад мільйон гривень. І задекларувати 1,25 млн грн "кешем". ТОВ "Агро-Холдинг МС", що сплатило Андесу 20 тисяч за оренду приміщення, через кіпрську компанію належить Рінату Ахметову", - йдеться у матеріалі.

У вересні 2021 року Національне агентство із запобігання корупції запросило Андеса для надання пояснень щодо недостовірних відомостей у декларації. Проте він зберіг посаду.

При цьому підприємці відкрито заявляють про пресинг на легальний бізнес з боку Департаменту контролю за обігом підакцизних товарів ДПС та Германа Андеса, "без якого не проходить жодна перевірка", пишуть журналісти.