RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Для оплати беруть кредити: українцям почали приходити космічні платіжки за комуналку

Кияни почали отримувати космічні платіжки за комуналку. Так Ірина, якій нарахували майже 40 тисяч, взяла кредит для сплати тарифів. А мешканці одного будинку повинні разом доплатити 650 тисяч.

Про це повідомляє "ТСН".

"Вони перерахували і аргументують це тим, що Антимонопольний комітет змусив їх перерахувати за новою методичкою", - розповідає один з обурених киян.

В "Київтеплоенерго" кажуть, що люди отримали не перерахунок, а внутрішньобудинкове коригування - відповідно до постанови уряду. А в Антимонопольному комітеті зізнаються, що поки не розуміють, як так сталося.

"Перерахунок зробили в висотках, де встановлені індивідуальні поквартирні лічильники тепла. Плата здійснюється як за квартиру, так і за приміщення загального користування. Виявилося, що "Київенерго" рахувало опалення сходів і коридорів за однією методикою, а АМКУ вказав на іншу. Тому зробили перерахунок", - йдеться в повідомленні.

Як писав "Апостроф", раніше експерти розповіли, як можна заощадити на електроенергії. Вони радять максимально перейти на нічне споживання електроенергії і на "розумні" лічильники. Користуючись багатотарифними лічильниками, можна заощадити від 15 до 25%.