RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Києві з'явилися "розумні" сміттєві баки: як вони працюють

У столиці експериментують із "розумними" сміттєвими баками, які передають дані про свою завантаженість.

Про це інформує сайт Ecopolitic.

У кожному районі Києва з'явилися базові станції LoRaWAN, які мають максимально енергоефективно підвищити якість міських послуг. Сьогодні у столиці працює вже 295 таких станцій. LoRaWAN – це спеціальна бездротова технологія зв'язку, за допомогою якої можна використовувати датчики для отримання даних із максимальною енергоефективністю.

Прикладом використання LoRaWAN у Києві стали інноваційні "розумні сміттєві баки": "Коли вони переповнені, комунальні служби отримають повідомлення про необхідність вивезення сміття. Це дозволить зробити процес більш економічним, оскільки вибір оптимального маршруту дозволить заощадити паливо для сміттєвозу", - розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

Він також наголосив, що скорочення поїздок комунального транспорту дозволить зменшити кількість заторів на столичних дорогах. Окрім того, спеціальні датчики на "розумних баках" можуть інформувати про займання вогню у контейнерах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що під Києвом жорстко провчили "героя паркування" та перетворили авто на сміттєвоз.