У столиці зафіксовані випадки харчового отруєння через вживання неякісної шаурми.
Про це у Facebook повідомило Головне управління Держпродспоживслужби України у Києві.
Спочатку у п'ятнадцяти людей виявили гостру кишкову інфекцію – ще в однієї людини лабораторно підтверджено діагноз сальмонельозу. Усі потерпілі вживали для їжі шаурму, куплену в павільйоні на проспекті Бажана, 3.
Під час первинного огляду лотка на продаж з'ясувалося, що продукти для виробництва шаурми зберігалися за умов повної антисанітарії. За цим фактом ведуться оперативно-слідчі дії, сам павільйон закрили та прибрали.
Станом на 22 червня було зафіксовано вже 24 випадки отруєння - про це також повідомили у Держпродспоживслужби.
Раніше ми повідомляли, що у Києві чоловік, ймовірно, отруївся черешнею іспанського виробництва, яку реалізовували на столичному ринку – концентрація фосфорорганічного інсектициду в ягоді значно перевищує норму.