RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Киян попередили про небезпечні погодні умови: що відомо

Мешканців Києва попереджають про небезпечні погодні умови. Можливе падіння снігу чи льоду з дахів, що може загрожувати тяжкими наслідками.

Про це поінформували у мерії Києва, посилаючись на повідомлення Головного управління ДСНС.

Читайте також: Чи будуть сильні снігопади Україні та західній Європі цієї зими: карта погоди

Там наголосили, що через перепади температур на дахах будинків та на великих деревах поутворювалася велика кількість крижаних бурульок. З огляду на це, не можна заходити за межі встановлених огорож, а там, де їх нема - теж не варто стояти під небезпечними льодовими утвореннями на дахах будинків.

Слід дотримуватися безпечної відстані - 3-5 метрів від різних будівель та споруд. Тому варто обирати найбезпечніші маршрути під час пересування вулицями міста.

У мерії попередили, що всі балансоутримувачі - обслуговуючі організації, власники, орендарі та приватні установи - мусять стежити та вчасно прибирати бурульки з дахів та фасадів. Інакше - загрожуватимуть штрафи.

Так, за неочищені дахи, неприбраний сніг, інші невиконані роботи - будуть винесені розпорядження та складені протоколи про адмінправопорушення за ст. 152 КУпАП.

Санкція цієї статті передбачає такі штрафи:

  • для громадян - від 340 до 1 тис. 360 грн,
  • для посадовців та підприємців - від 850 до 1 тис. 700 грн.

Також киян просять повідомляти про порушення у сфері благоустрою, звернувшись у Контактний центр м. Києва: https://1551.gov.ua/.

Нагадаємо, що в середу, 23 листопада, істотних опадів в Україні не передбачається, проте під ногами буде "каша", а подекуди можлива ожеледь.