RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Різдво у полоні": родичі бійців "Азова" провели сильну акцію у центрі Києва - фото

У суботу, 24 грудня, родини полонених бійців з полку "Азов" провели у Києві акцію, влаштувавши перформанс "Полк АЗОВ: Різдво в полоні". Вони просять помолитися за "азовців" всіх українців, які святкуватимуть Різдво на цих вихідних.

Фото з акції надав спеціальний кореспондент "Апострофа".

Читайте також: Як обмінюють полонених: відомий блогер розкрив секрети

Мирна акція триває з 14:00 на Софіївській площі. На даний момент зібралося близько 200 людей, щоб підтримати родини українських захисників з "Азову", які боронили Маріуполь від російських загарбників.

Перформанс полягає в тому, що за великим столом на одній половині сидять цивільні громадяни, які святкують Різдво з великим різноманіттям страв, а на іншій половині показують виснажених українських військовослужбовців, які сидять у полоні у жорстких умовах та не мають що їсти. Дві сторони розділяє колючий дріт, як символ несвободи, в якій перебувають "азовці".

Позаду столу стоять люди з плакатами з гаслами "Де Азов?", "Поверніть Азов", "221 день полону", "Герої Азовсталі мають бути звільнені", "Маріуполь - це Україна" тощо.

Активісти просять, щоб всі, хто з 24 на 25 святкують Різдво, помолилися за "азовців", які ще перебувають у російському полоні.

Раніше ми писали, що 14 грудня Україна повернула додому 64 полонених українських військових.