RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

У Києві хочуть назвати вулицю на честь загиблого героя України

Вулицю в Солом'янському районі, названу на честь російського імперського художника Сурикова, хочуть дерусифікувати ім'ям захисника Максима Токарєва.

Відповідну петицію опублікувала на сайті Київської міської ради Тетяна Токарєва.

Читайте також: Верховна Рада перейменувала відоме військове містечко

У мирному житті Токарєв жив у Солом'янському районі, бо назвати вулицю на його честь буде своєрідною подякою від міста. Нещодавно його також посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

"У віці 26 років Максим Токарев героїчно загинув 23 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Опитне, Покровського району Донецької області під час виконання бойового завдання. Очолюючи бойову групу, що поверталася із розвідувального завдання, він загинув і ціною власного життя - врятував життя своїм побратимам. Максим Токарев був сміливим, чесним, порядним, щирим, військовослужбовцем і гідним командиром підрозділу, який дбав про своїх підлеглих бійців і завжди йшов першим. Киянин, Максим Токарев, - патріот своєї Батьківщини, захищав її незалежність з 2020 р і віддав своє життя заради нашої Держави та народу України, — йдеться у петиції.

Щоб петиція потрапила на розгляд Київради, вона має зібрати шість тисяч голосів за півтора місяці. На момент публікації вже зібрали понад 5757 голосів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що вулицю у Печерському районі у центрі столиці можуть перейменувати вулицю Лаврську на честь гетьмана Івана Мазепи . Саме таку назву вулиця носила з 2007 до 2010 року.