RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Києві діти сильно отруїлись "веселою" шоколадкою

У Києві троє дітей потрапили до лікарні через отруєння шоколадом, де містилися наркотичні речовини.

Про це повідомляє Київська міська дитяча клінічна лікарня на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів: що стало ключовим фактором

"За тиждень до нашого закладу "Перша дитяча лікарня" надійшли три дитини з ознаками інтоксикації наркотичними речовинами, які містились в солодощах", - йдеться у повідомленні.

Медики зазначили, що 23 березня госпіталізували двох дітей з однієї родини з проявами порушення свідомості, нездужання, блювання. Молодшу дитину направили до реанімації.

"Причиною їхнього стану був канабіс. Обидві дитини напередодні вживали гуманітарний шоколад в упаковці без маркування", - йдеться у повідомленні.

26 березня до лікарні також надійшла дитина у стані психомоторного збудження з галюцинаціями та блюванням, розширеними зіницями, зниженим м'язовим тонусом.

"Напередодні дитина вживала шоколад, подарований його батькові. У ньому був псилоцибін. Тому, закликаємо перевіряти склад продуктів, які ви даєте дітям. Дані про всі три випадки отруєння дітей наркотичними речовинами передали до поліції ", - наголошується у повідомленні.

Варто додати, що псилоцибін зустрічається у грибах роду Psilocybe і є алкалоїдом. У дозах 0,1-0,2 мг/кг ваги має психоактивну дію, схожу на дію ЛСД. Згідно з українським законодавством належить до психотропних речовин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені пояснили, чому кров стає зеленою на глибині в океані.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Високі ризики смерті: лікар пояснила, навіщо дорослим повторно вакцинуватися від правця та дифтерії

Вітрянка особливо небезпечна для дорослих: які ускладнення можуть бути