RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Залужний і Костенко отримали звання почесних громадян Києва

Ексголовнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і українська поетеса та письменниця Ліна Костенко отримали звання "Почесного громадянина міста Києва". Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішній сесії Київради.

Про це повідомляє мер Києва, Віталій Кличко.

Читайте також: ЗСУ вдарили по нафтобазі у Луганську: відео пожежі

Кличко наголосив, що вручив відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни.

"Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного. Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України", – написав мер.

Як повідомляється, Залужний став почесним громадянином столиці за заслуги у захисті столиці, захисті суверенітету України та протидії збройній агресії Росії. У проєкті постанови також зазначено, що Залужний "користується загальною повагою та авторитетом у Київської міської громади".

Зокрема, письменниця Ліна Костенко отримала звання "Почесний громадянин Києва".

Коли Російська Федерація почала широкомасштабне вторгнення в Україну у 2022 році, Ліна Костенко публічно з’явилася на церемонії нагородження Почесного легіону Франції. Письменниця також розповіла, що не припиняла працювати навіть тоді, коли почалися бої під Києвом.

Раніше "Апостроф" писав про російські "заградотряди".

  • Вас може зацікавити:

За добу сталося понад 80 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

У Таганрогу сталась "бавовна": відео і подробиці

У складі ЗСУ з'явиться новий рід військ: що відомо