RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30

Новини

4 липня

Всі новини

Залишилися лише фото: як виглядала Глибочицька вулиця у Києві в минулому столітті

Завдяки архівним світлинам можна не лише побачити, як виглядав центральний автовокзал у Києві, але й також дізнатися історію розвитку вулиці Глибочицької - будинків, зображених на світлинах, уже немає.

Фото вулиці опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".

"Вулиця Глибочицька. Цікаві фото давно минувших днів", - йдеться у повідомленні.

З кінця XVIII століття вулиця Глибочицька відома як частина історичного шляху від Подолу до Житомирської дороги, який колись отримав назву Биховської дороги, від маленького селища Биховщина, розташованого на цьому маршруті. Назва вулиці походить від невеликого струмка Глибочиця, який відомий ще з часів Київської Русі. Вулицю було прокладено вздовж берегів Глибочиці.

Читайте також: На місці Співочого поля колись був хутір: в мережі показали архівне фото

На опублікованих знімках можна побачити одноповерхові будівлі на непримітній вуличці. Раніше, важлива міська артерія, що сьогодні поєднує Лук'янівку і Поділ, такою й була. Початок її перетворень припадає на 1906 рік, коли розпочалася реконструкція цієї вулиці. Річку Глибочицю перенесли до підземного колектора, а також проклали трамвайні колії, які й сьогодні можна побачити на вулиці.

У часи Радянського Союзу, ця вулиця переважно використовувалася як промислова зона. Однак наразі можна спостерігати активний процес перетворення її в стильні, престижні місця для життя та бізнесу.

Раніше ми писали, що в центрі Києва колись був затишний сквер.

  • Вас також може зацікавити:

Вулиці, атракціони, церкви і Дніпро: як виглядав Київ у 1970-ті роки

"Африка" і ажіотаж на Трухановому: цікаві фото пляжів у Києві у 1930-1980 роках

Кольоровий Київ: як виглядало місто 150 років тому