RU  UA

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Інфраструктура

Новини

2 жовтня

1 жовтня

Всі новини

Лікарям дулю, собі 100 тисяч: у справі з закриттям дитячого діагностичного центру з'явилися несподівані деталі

Скандал з закриттям Київського міського дитячого діагностичного центру,який опинився під загрозою банкрутства та закриття, отримав несподіваний поворот. Виявляється, фахівцям центру не має чим платити зарплату, бо попереднє керівництво закладу виплачувало собі космічні премії - по 100 тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті програми "Вікна" телеканалу СТБ.

Навколо Дитячого діагностичного центру, розташованого на вулиці Урлівській у Києва, склалася катастрофічна ситуація - діти не мають можливості повноцінно обстежуватися у вузькопрофільних спеціалістів, оскільки центр на межі банкрутства, а медиків відправляють у вимушені відпустки. Батьки пацієнтів центру вже написали звернення до президента Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію.

Однак, як виявилося, ситуація у закладі склалася не вчора: заклад дійсно має великі борги, але, за словами директорки центру, медики будуть працювати і далі.

"Я отримала повну бездіяльність попереднього керівництва центру, безлад і хаос", - розповіла в.о. директора Київського міського дитячого діагностичного центру Світлана Агаєва. За її словами, замість того, щоб виплачувати зарплати медикам, вони виписували собі премії по 100 тисяч гривень, що і створило величезний борг закладу.

Нове керівництво закладу не зверталося із заявою в поліцію - там планують гасити заборгованість за рахунок скорочення посад. Такий "вихід зі становища" підтримали і в Київській міській державній адміністрації.

Однак для самих медиків і для пацієнтів закладу воно не принесе нічого хорошого - час для прийому дітей зменшиться, які і обсяг наданої медичної допомоги.

Раніше ми розповідали про COVID-колапс у Києві, через який у лікарнях закінчилися вільні місця для пацієнтів.