RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Легендарний київський завод "Електронмаш" продали майже за мільярд

Єдиний майновий комплекс київського державного підприємства "Електронмаш", який був виставлений на продаж за стартовою ціною 66 млн гривень, пішов з молотка за 970 млн гривень і 1 копійку. В аукціоні перемогла компанія "Лортен груп" із статутним капіталом 100 грн.

Про це свідчать дані аукціону.

Відомо, що компанія існує на ринку із 2018 року. Займається купівлею та продажем власного нерухомого майна. Бенефіціар "Лортен груп" – Пічевський Олег Анатолійович. Компанія запропонувала на даному аукціоні всього на одну копійку більше, ніж "Стрім капітал".

На сторінці у Facebook Фонду держмайна України йдеться, що торги будуть офіційно завершені лише після підписання компанією протоколу про результати аукціону, укладання договору купівлі-продажу та розрахунку. ФДМУ зокрема продав корпуси заводу "Електронмаш", склади, котельні приміщення, їдальню та базу відпочинку у Чернігівській області. Основні ж активи із площею 137 600 квадратних метрів знаходяться у столиці України на вул. Кільцева дорога, 4 біля ТЦ "Променада парк".

Крім того, новий власник купив завод разом із його боргами на суму 25 млн грн, які зобов'язаний виплатити. Також на заводі залишилося працювати 140 співробітників замість 10 тисяч, а основна специфіка виробництва на заводі була майже повністю втрачена.

Раніше "Електромаш" виготовляв прилади живлення бортових електромереж для тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену та пасажирських вагонів залізниці, побутові лічильники газу, контрольно-касові апарати тощо. За 2020 рік прибуток підприємства знизився майже вдвічі: з 26 до 14 мільйонів гривень за рік.

Нагадаємо, у Києві зруйнували вітражі в будинку "Електронмаш", які створила учениця відомої художниці Тетяни Яблонської.

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Нове життя замість розрухи та депресії: як оживити київські промзони