RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Є певний ризик: відома учасниця АТО розповіла, як прищеплюють від COVID-19 в Києві

Вакцина від коронавірусу Covishield передбачає дворазове введення, а українцям, яких нею прищепили, ніхто не гарантує другої вакцинації.

Про це в Facebook написала екс-журналістка і учасниця АТО Олена Білозерська.

Вона розповіла, що зробила перше щеплення, відправивши запит на Facebook-сторінку Київського обласного центру громадського здоров'я. За деякий час жінці передзвонили і запросили на безкоштовну вакцинацію.

"Тепер про мінуси. Через деякий час (але не раніше 28 днів) мені знадобиться друга доза вакцини, і шукати її доведеться так само, як і першу. Тобто, автоматично, за фактом щеплення першою дозою, мені ніхто нічого не дасть", - пише Білозерська.

Вона додала, що, є ймовірність, що вона не зможе отримати другу дозу - тому що, можливо, через місяць буде більше бажаючих з пріоритетних груп.

"Або просто закінчиться завезена в Україну партія, а коли буде наступна - невідомо. Так що це певний ризик", - констатувала Олена Білозерська.

Як повідомляв "Апостроф", Ізраїль відмовляється визнавати українські щеплення вакциною Covishield. В країні не схвалюють вакцину від COVID-19 індійського виробництва, якою вакцинують українців.