RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Рятувальники Малібу" по-українськи: в Києві на пляжах буде працювати особливий патруль, фото

У Києві на муніципальному пляжі "Венеція" відбулося відкрите тренування столичних рятувальників.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Лайфгарди відпрацювали елементи рятувальної операції, надання першої домедичної допомоги, а також спортивну лайфсейвінг-дисципліну "Beach flags".

Відзначається, що київський пляжний патруль на тренуванні продемонстрував не тільки рівень своєї фізичної підготовки, а й поділився основними принципами роботи пляжних рятувальників: дисципліна, чесність, командний дух.

Під час літнього сезону лайфгарди тренуються регулярно. Базове тренування - це розминка, біг з перешкодами, силові вправи. Перед відбором до Kyiv Lifeguard Service кожен з них здавав нормативи з плавання 50 метрів до 1 хвилини, 250 метрів до 8 хвилин, 20 метрів під водою.

У 2021 році було подано понад 250 заявок на відбір рятувальників Kyiv Lifeguard Service. У новому сезоні на пляжах столиці працюватимуть 120 лайфгардов на 26 рятувальних постах.

Раніше "Апостроф" розповідав, що столичні комунальники активно готують муніципальні пляжі до купального сезону. Однак сезон купання стартує тільки тоді, коли температура води підніметься до +18 градусів. Ще одна умова для відкриття пляжів - отримання ними паспортів готовності.