RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Скандал з будинком-"монстром" в центрі Києва: суд прийняв несподіване рішення

У вівторок, 8 червня, північний апеляційний господарський суд дозволив ввести в експлуатацію будинок-"монстр" у Пдольскому районі Києва.

Про це повідомила засновниця громадської організації "Місто-сад" Євгенія Кулеба.

"Сьогодні північний апеляційний господарський суд скасував заходи забезпечення позову (зокрема, заборону введення в експлуатацію) по будинку-"монстру" (Нижній Вал 27-29). Поки Київська міська рада подасть оскарження цього рішення у касації, виникає ризик, що Державна архітектурно-будівельна інспекція України введе будинок в експлуатацію, навіть попри те, що у забудовника відсутній договір оренди землі", - пише громадська діячка.

Суд також призначив ще одну, вже третю, комплексну експертизу в справі, робити її буде Харківський інститут експретиз.

"У представників Київради навіть не запитали список питань для експертизи та думку щодо місця її проведення", - додає пані Кулеба.

На думку активістки, необхідно взяти це питання на контроль та прослідкувати, щоб Державна архітектурно-будівельна інспекція України не ввела його в експлуатацію.

Нагадаємо, в початкових планах будинок за адресою вулиця Нижній Вал, 27-29 повинен був мати вісім поверхів, проте в 2013 році в дозвіл на будівництво було внесено поправку і дім "збільшився" до 12 поверхів. Багатоповерховий будинок зведено в зоні історичної забудови Києва і над важливими комунікаціями, в тому числі лінією метрополітену.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що забудовники продовжують знищувати спадщину старого Києва. На цей раз в Мережу потрапило сумне фото будиночка на Юрковиці, який оточений новобудовами