RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві з'явиться реєстр водних об'єктів

На сьогодні в столиці України офіційно є близько 430 різних водних об'єктів: озер, ставків, гребель і малих річок, багато з яких знаходяться в занедбаному стані або навіть під загрозою знищення. Це вимагає від столичної влади невідкладних дій щодо порятунку таких водойм.

Про це йшла мова на пресконференції "Озера і ставки Києва. Як їх захистити від загибелі", яка відбулася 30 вересня в столиці.

У заході взяли участь директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, доктор біологічних наук Іван Парнікоза, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Денис Москаль, в.о. директора КП "Плесо" В'ячеслав Савицький.

Як зазначив в ході пресконференції Денис Москаль, Київська міська рада, і екологічна комісія зокрема, останнім часом особливу увагу приділяють питанню порятунку столичних водойм.

Так, за його словами, нещодавно екологічною комісією розроблений і затверджений проєкт рішення про створення Реєстру водних об'єктів, що дозволить упорядкувати і прискорити роботу щодо їх порятунку.

"Комісія прийняла рішення створити "Реєстр водних об'єктів Києва". Це означає, що кожна київська водойма матиме свій паспорт, в якому будуть міститися основні відомості про нього. Думаю, що цей документ буде прийнятий на найближчій сесії (Київради, - ред.). Реєстр дасть можливість захистити київські водойми", - зазначив Москаль.

Він підкреслив, що очолювана ним комісія ставить за мету максимально зберегти екологічну різноманітність водних об'єктів, запобігти їх хаотичній забудові та захистити від так званих "чорних реєстраторів".

Він також додав, що нині близько 20% території української столиці належить до заповідних зон, що часто набагато більше, ніж в інших європейських столицях.