RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тепломодернізація у Києві: скільки тепер потрібно платити за опалення

У грудні 2021 року мешканці Києва отримали оновлені платіжки за тепло, в яких з'явилися нові рядки, зокрема рядок про абонплату. Крім того, багатьом киянам прийшли в платіжках великі суми за опалення МОП (місць загального користування), що не могло не викликати безліч питань до столичної влади.

"Апостроф" розбирався в тому, які існують тарифи для населення і скільки потрібно платити за типову квартиру.

В КМДА нагадали, що в опалювальному сезоні 2021/2022 сезонні тарифи залишились незмінними. Середній тариф на опалення за листопад склав 22 гривні – це на 12% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У будинках, де проведені заходи енергоефективності, сума тарифу була значно нижчою.

"Середній тариф по цих будинках склав лише 15 грн, і може бути навіть менше. Близько 200 багатоповерхівок вже долучились до енергоефективних програм. У них розмір платіжки на 31% нижче ніж у середньому по Києву", - зазначив Петро Пантелеєв заступник очільника КМДА.

"Станом на сьогодні принципово не змінився підхід щодо нарахувань у будинках, у яких є облік енергії за допомогою лічильників. Розподіл енергії здійснюється винятково на підставі показників таких приладів і розподіляється між мешканцями будинку. У деяких будинках можна встановити індивідуальні прилади обліку, там нарахування здійснюється на підставі показників цих лічильників і з відповідним розподілом між усіма мешканцями будинку частки на опалення місць загального користування та системи функціонування опалення будинку", - розповів директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін.

Обсяг споживання у цьому році також знизився.

"Якщо взяти типову квартиру – минулого року в листопаді сплачено за тепло 1498 грн, а в листопаді цього року 1295 грн", - зазначив Лопатін.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Нові платіжки зі старими тарифами: як кияни платитимуть за тепло