RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Транспортна комісія Київради розпочала розгляд місцевої ініціативи щодо поліпшення інфраструктури в Дарницькому районі

У середу, 2 лютого, на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами вперше розглядалося питання місцевої ініціативи жителів Дарницького району з впорядкування озера Вирлиця та покращення транспортної інфраструктури, з якою до Київради звернулися представники ГО "Нова Вирлиця".

Учасники засідання зазначили, що питання є надзвичайно важливим в контексті розвитку Києва та зокрема Дарницького району, та визнали необхідність отримати щодо нього інформацію від інших профільних комісій Київради та зацікавлених органів, передає кореспондент "Апострофа".

Станом на початок лютого 2022 року громадськість Дарницького району міста Києва зібрала уже близько 2000 підписів під місцевою ініціативою, яка наразі формалізована у "Проект рішення Київської міської ради "Про вирішення організаційних питань по розвитку транспортної інфраструктури, зон рекреації та збереження озера Вирлиця".

Презентуючи проект на засіданні транспортної комісії Київради, член правління ГО "Нова Вирлиця" Олександр Лисенко звернув увагу на 4 важливі для столиці транспортні питання, які покликана вирішити місцева ініціатива. Він підкреслив, що переваги місцевої ініціативи в тому, що на вирішення зазначених питань можуть бути залучені кошти не з бюджету міста, а сторонніх інвесторів.

По-перше, це питання створення в районі Вирлиці перехоплюючого паркінгу, що значно б розвантажило шляхопроводи Дарницького району. По-друге, питання берегоукріплення озера Вирлиця, яке є вкрай важливим з огляду на можливі ризики підтоплення ґрунтовими водами тунелів метро та станції Вирлиця". По-третє, питання створення дублюючого проїзду у напрямку Бортничів, вирішення якого позитивно вплине на автомобільний трафік у Дарницькому районі. І, по-четверте, будівництво в районі озера Вирлиця транспортної розв’язки, що також сприятиме упорядкуванню автомобільного трафіку.

У ході дискусії місцева ініціатива знайшла підтримку серед членів транспортної комісії. Зокрема, на її користь висловився, член транспортної комісії, начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, зазначивши, що ініціатива є вкрай важливою для захисту метро від можливого підтоплення.

"Ця ділянка побудована в обвіднених ґрунтах і рік за роком конструкції зношуються і агресивний вплив середовища збільшується. Ми проводили моніторинги і маємо звіти профільних організацій… Фахівці цих організацій визначили, що для уникнення негативного впливу в майбутньому на тунелі, а також можливого підтоплення станції, необхідно провести комплекс робіт з украплення і закріплення ґрунтів. Це значне фінансування, десятки мільйонів гривень. Тому дане рішення (запропоноване, зокрема, місцевою ініціативою, - ред.) я однозначно буду підтримувати, тому що це в майбутньому дасть нам можливість заощадити кошти", - сказав Віктор Брагінський.

Водночас були до місцевої ініціативи і зауваження. Так, заступник голови комісії Іван Задерейко зазначив, що запропонований місцевою ініціативою проект будівництва дороги в напрямку Бортничів потребує узгодження з вже затвердженими планами будівництва Київради.

За результатами розгляду місцевої ініціативи, голова транспортної комісії Олексій Окопний запропонував перенести розгляд цього питання до отримання висновків всіх інших причетних комісій - екологічної, з питань містобудування тощо, а потім розгляд продовжити. Це рішення було проголосоване членами комісії одноголосно.