RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ТОВ "Агрофірма "Зодіак" остаточно втратила доступ до землі на столичних Осокорках - рішення суду

Північний апеляційний господарський суд у вівторок, 31 січня, відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Агрофірма "Зодіак" та залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва. Суди встановили, що Наказ Держгеокадастру про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 74,46 га на Осокорках (Дарницький район міста Києва) є законним.

Таким чином суд підтвердив незаконність дій ТОВ "Агрофірма "Зодіак" щодо крадіжки землі громади міста у 74,4 га.

У судовому засіданні ТОВ "Агрофірма "Зодіак" не змогла надати підтверджень щодо наявності будь-якого відношення до зазначеної земельної ділянки. Тож, земля і на далі залишається у власності громади міста Києва.

Отже, процес, про який повідомляла редакція "Апостроф", наслідком якої могла стати одна з наймасштабніших оборудок із крадіжки землі, завершена.

10 вересня 2021 року за заявою ТОВ "Агрофірма "Зодіак" до Державного земельного кадастру внесено інформацію про земельну ділянку площею 74,46 га із присвоєнням кадастрового номеру 80000000:96:001:0040 (на Осокорках у Дарницькому районі міста Києва).30 листопада 2021 Держгеокадастр своїм Наказом задовольнив скаргу Департаменту земельних ресурсів виконкому Київської міської ради (КМДА) та скасував вказану державну реєстрацію земельної ділянки площею 74,46 га.

Саме цей Наказ Держгеокадастру ТОВ "Агрофірма "Зодіак" і оскаржило до суду, однак 31.01.23 Північний апеляційний господарський суд став на сторону громади міста та підтвердив протиправність дій Агрофірми "Зодіак".