RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Саджанці за 6 млн за процедурою "Українська визвольна війна": "Наші гроші" розкрили дивну закупівлю "слуг народу"

В Печерському районі КП по утриманню зелених насаджень придбало посадковий матеріал за 5,56 млн грн за процедурою, встановленою для товарів воєнного призначення.

Про це повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на "Прозорро".

"Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Печерського району 24 травня без торгів уклало угоду з фірмою "Грін Сітіс" про закупівлю посадкового матеріалу вартістю 5,56 млн грн. Закупівлю провели без торгів, за процедурою "Українська визвольна війна". Урядова постанова від 28 лютого 2022 №169 дозволила проводити закупівлі товарів і послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони без застосування процедур, визначених законами "Про публічні закупівлі" та "Про оборонні закупівлі", - йдеться у публікації.

За даними з"Прозорро", Печерський район замовив 675 саджанців дерев у контейнерах.

"Порівняти ціни з ринковими неможливо, бо вони залежать від характеристик саджанців, яких немає в договорі… Найдорожчим виявився клен гостролистий "Crimson Sentry" по 18 300 грн… Його саджанці можна знайти… від 1 600 грн до 15 500 грн", - наглошує видання.

"Наші гроші" повідомляють, що у травні комунальники Печерська оголошували відкриті торги щодо цих саджанців, але виставляли умову, щоб постачальник мав свій розсадник. Тоді фірма "Агрітек" назвала вимогу дискримінаційною, і на торги ніхто не прийшов, тому їх відмінили і провели неконкурентну закупівлю.

Директором Печерського районного КП по утриманню зелених насаджень є Ігор Білий. Столичною фірмою "Грін Сітіс" володіє та керує киянин Артем Брязкуха, який був зареєстрований як ФОП. Він вказував на тендерах пошту [email protected], яка належить фірмі "Єва Проджект" Олесі Клюшник, та адресу Київська обл., с. Віта-Поштова, вул. Маркса, 201А, де ця фірма знаходиться.

Раніше повідомлялося, що 9 з 10 голів РДА в Києві пов’язані зі "слугами народу". Печерську РДА очолює Наталія Кондрашова.