RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві напекли понад шість тисяч налисників для військових – фото

Унікальний кулінарний забіг пройшов на ринку "Столичний": у професійній кухні-студії GastroHub зібралися понад 20 дівчат, щоб за 2 дні напекти 6000 млинців із сиром і маком для українських воїнів на передовій.

Організували захід відома блогерка, екссуддя шоу "Мастер Шеф" Тетяна Літвінова та авторка програм і гастро-вечорів Тетяна Захарченко, пише "Вечірній Київ".

Для приготування налисників українські виробники передали пів тони сиру, 300 літрів молока, 1000 яєць, 30 літрів олії з Полтавщини, 20 кг макової начинки, 15 кг цукрової пудри, 30 літрів вершків тощо. А італійські партнери надали 50 кг борошна.

Але продуктів, переданих спонсорами, виявилося замало для приготування 6000 налисників. Допомогли небайдужі, які перерахували дівчатам гроші, щоб вони докупили необхідні інгредієнти.

"Млинці заморозимо, волонтери відвезуть бійцям, що воюють на Сході. Ми не можемо робити зброю, але вміємо готувати. Тож хочемо підтримати наших воїнів, порадувати і нагадати, що ми їх любимо та з нетерпінням чекаємо вдома", - розповіла Тетяна Літвінова.

Блогерка зізналася, що спочатку просто хотіла зустрітися з підписниками, але подумала, "чого просто базікати", коли можна зробити добру справу. Ініціативу підтримали чимало спонсорів.

Тетяна Захарченко розповіла, що до "млинцевого бою" готувалися майже місяць. Але головна мета — не встановити рекорд, а приготувати більше налисників і швидко доставити їх на передову.

"Вже не перший раз готуємо солоденьке для наших Героїв. Минулого разу, коли відправили налисники хлопцям на передову, їм дуже сподобалось… Разом із налисниками ми передаємо воїнам частинку домашнього тепла, щоб вони були сильнішими, веселішими та якнайшвидше поверталися додому з Перемогою", — сказала Захарченко.

А чому вирішили напекти саме 6000 млинців, то як пояснила Літвінова, вона просто помножила свій рецепт на 20 млинців на 300, бо "Бог любить Трійцю". Кожну тисячу налисників, запакованих у контейнери з харчової фольги, дівчата вітали гучними оплесками. Загалом, за 2 дні їм вдалося напекти 6471 млинець. Серед ентузіасток, що долучилися до кулінарного забігу, можна було побачити й відому київську майстриню, матір трьох дітей Тетяну Зосімову.

"Такі спільні марафони окриляють, тож ми з задоволенням і натхненням працюємо, як ті бджілки. Печемо неймовірну кількість млинців з душею, теплом і любов’ю, щоб дати наснаги нашим воїнам. Усе заради однієї мети — Україна має бути вільною", — каже Зосімова.

Засновник благодійного фонду "За справжню Україну" Руслан Кривоніс, який відгукнувся на прохання допомогти в організації "млинцевого бою", запевнив, що налисники обов'язково доїдуть до бійців на передовій: "Їх розвезуть по різних батальйонах. Солдат, який постійно ризикує життям має відчувати, що у нього є частинка дому. А цей млинець і є частинкою домашнього тепла та затишку".