RU  UA

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Події

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

У Києві жінка стала жертвою "похоронних" шахраїв - відмовлялися віддавати тіло батька: відео

У Києві ритуальне бюро відмовилося видати тіло покійника, коли всі родичі чекали на цвинтарі вже кілька годин. За словами дочки, шахраї взяли у "заручники" тіло її батька.

Про це повідомляє "Сегодня".

За словами Олександри, її сім'ю шантажували, вимагаючи додаткових виплат. Інакше погрожували не віддати тіло. В результаті в останній момент, коли всі зібралися на цвинтарі, Олександрі надійшло повідомлення: "Я повертаю мертвого в морг".

"Ми сплатили без чека 21 тисячу гривень. У результаті за транспорт ми платили готівкою особисто водієві. Ми платили готівкою копателям, що також було сказано, що буде все включено. Нас потім шантажували і вимагали. Невідомо, скільки коштів ще хотіли накрутити, щоб віддати його тіло", - заявляє жінка.

Звернутися в це бюро їм запропонували санітари, які забрали тіло. Але подружжя зрозуміло, що натрапило на шахраїв і написали заяву в поліцію. Коли втрутилися правоохоронці, тіло все ж таки доставили на цвинтар, але свідоцтва про смерть рідні так і не отримали.

Відео можна переглянути за посиланням.

У похоронному бюро журналістам сказали, що нічого не знають про цього похоронного агента. В одній із громадських організацій повідомили, що бюро може співпрацювати одразу з кількома агентами, не вносячи їх до бази працівників. Олександрі порадили звернутися до МВС, де можуть відкрити кримінальні провадження за фактом шахрайства.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як в Україні проводять ковід-похорон і скільки це коштує.