RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Київраді закликали звільнити з посади керівника департаменту освіти – деталі звернення

Постійна комісія Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту прийняла рішення звернутися до міського голови Києва з вимогою вжити дисциплінарних заходів та звільнити керівника департаменту освіти.

Про це на сесії КМР заявив голова комісії Вадим Васильчук, відповідний допис він опублікував у Facebook.

В якості причини такого звернення він вказав на систематичне недотримання посадовицею закону про освіту та ігнорування доручень депутатів.

"Звільнити директорку Департаменту освіти і науки КМДА за недотримання Закону України про освіту та систематичне ігнорування доручень депутатів, звернувся за рішенням комісії освіти до Віталія Кличка з відповідною вимогою", - написав депутат.

За його словами керівник департаменту освіти не може впроваджувати освітню політику людина, адже"нехтує законом та безвідповідально ставитися до своїх посадових повноважень", та зазначив, що з колегами очікує на оцінку та відповідне кадрове рішення Київського міського голови.

"Департамент освіти неодноразово порушує терміни та не розглядає доручення комісії з освіти, і з останнього кричущого – відбулося порушення керівником департаменту освіти, невиконання закону України про освіту, ст.39, недотримання положення про комісію Київської міської ради і її підзвітність… Комісією було прийнято рішення звернутися до Київського міського голови щодо вжиття дисциплінарних заходів за фактом встановлення перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу кримінального або адміністративного правопорушення директором департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради КМДА пані Федонян Олени Григорівни. Фактично на комісії освіти ми звертаємося до мера, щоб мер прийняв нарешті за грубе порушення закону рішення звільнити очільника департаменту освіти і науки. Оскільки за ст.39, яку порушувала очільник, було попереджено на комісії попередній, що потрібно переукласти договір з директором гімназії "Троєщина", оскільки той договір, який уклала голова департаменту, порушує законодавство. На жаль, жодні аргументи департаментом не були почуті, відповідно комісія прийняла таке рішення", - зазначив Вадим Васильчук.