RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В комісію створену Кличком для відбору голови антикорупційного департаменту КМДА увійшли відомі активісти

Мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко підписав розпорядження про створення комісії з відбору директора Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції КМДА. Туди увійшли відомі антикорупційні активісти з "АвтоМайдану", "Руху Чесно", "StateWatch".

Про це повідомив голова комісії - юрист та експерт в сфері антикорупційної політики Олександр Лємєнов.

"Вчора під вечір Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про створення комісії з відбору директора Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції КМДА", - зазначає Лємєнов.

Зі скріншоту опублікованого Олександром Лємєновим стало відомо, що до комісії увійшли: Катерина Бутко - представник Громадської організації "Всеукраїнське об'єднання "Автомайдан", Ірина Латиш - представник Громадської організації "Рух Чесно", Віктор Чумак - народний депутат 7-8 скликання. Секретарем комісії призначено Віктора Домагальського, який є радником Київського міського голови з питань протидії корупції та взаємодії з правоохоронними органами. Головою комісії призначено Олександра Лємєнова - юриста та представника громадської організації "StateWatch".

"Створення в місті Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції на нових принципах та з долученням активних представників київської громади - хороший приклад для інших міст", - підкреслив Олександр Лємєнов.

Як повідомлялось, у липні мер Києва Віталій Кличко оголосив про проведення конкурсу на посаду голови антикорупційного департаменту КМДА. Він звернувся до антикорупційних органів та організацій із проханням спрямувати своїх представників до конкурсної комісії.