RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Грузія розлютила Росію натовськими навчаннями: опубліковано відео

У Грузії розпочалися широкомасштабні військові навчання НАТО "Гідний партнер — 2016", які триватимуть до 24 травня.

Про це повідомляє російське видання "Настоящее время".

Крім грузинських військовослужбовців, у навчаннях візьмуть участь солдати зі США та Великобританії. Урочиста церемонія відкриття військових маневрів проходила на полігоні Вазіані під Тбілісі, де розташовується Центр оцінки і навчання НАТО. Спеціально для участі в навчаннях з Болгарії до Грузії доставили американські танки "Абрамс". Крім того, в маневрах будуть задіяні БМП "Бредлі", військово-транспортний літак С-130 та інша військова техніка.

ЗМІ наголошують, що натовські військові навчання викликали невдоволення в Росії. У Міністерстві закордонних справ РФ їх назвали "провокацією, спрямованою на розгойдування ситуації" на Південному Кавказі. У свою чергу в Тбілісі заявили, що "Грузія є суверенною державою і має право проводити на своїй території будь-які навчання".

Крім того, грузинський президент Георгій Маргвелашвілі на відкритті військових навчань заявив: "Хочу звернутися до друзів з Великобританії та США їхньою рідною мовою: ми раді вас бачити на грузинській землі. Ми говоримо: більше НАТО в Грузії та більше Грузії в НАТО".

Нагадаємо, востаннє навчання НАТО на території Грузії проходили з 7 по 22 липня 2015 року.

Як повідомляв "Апостроф", 3 травня голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що великі військові навчання НАТО, які розпочалися в Естонії, є провокаційними.