Журналісти розповіли, як кум Путіна впливає на Порошенка

Президент України Петро Порошенко прислухається до думки екс-голови Адміністрації президента Леоніда Кучми і кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє "УП", посилаючись на джерела в оточенні Порошенка, Медведчук сьогодні є головним комунікатором у відносинах між офіційними Києвом і Москвою.

"Порошенко прислухається до нього в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, в питаннях проведення там виборів, саме Медведчук був головним комунікатором у поверненні до України Надії Савченко. І президент, що головне, у його випадку завжди виконує взяті на себе домовленості", — розповідає про важливість Медведчука журналістам джерело в АП.

Як приклад співрозмовник навів журналістам історії, пов'язані з поставками вугілля з окупованої території під виглядом вугілля з ПАР, а також угоду з продажу нафтопродуктопроводу "Прикарпатзахідтранс". За даними видання, в обох випадках угодами займалися люди з оточення Віктора Медведчука.

"Для того, щоб провернути схему з вугіллям із зони АТО, потрібна мовчазна згода як мінімум міністра енергетики, який, як відомо, був призначений за квотою президентської БПП", — міркує один з учасників ринку, який побажав залишитися неназваним.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Станіслав Бєлковський розповів про боротьбу між Медведчуком і помічником президента РФ Владиславом Сурковим за вплив на Путіна в "українському питанні".