RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії назвали три причини, з яких Путін "опустив" Крим

Російський політолог Іван Преображенський пояснив рішення президента Росії Володимира Путіна включити анексований Крим в Південний федеральний округ РФ.

Про це він написав у блозі.

Причин, на його думку три - кадрова, корупційна і символічна. Преображенський вважає, що на бюрократичному рівні це була просто спроба усунути конфлікт в області управління Кримом, який розгорівся між окупаційною владою півострова.

"Москві цей бардак набрид. У підсумку, Белавенцев і Меняйло обидва поїхали повпредами подалі - в Сибір і на Північний Кавказ, Кримський округ скасували, а губернатором в Севастополь надіслали технократа з уряду. Ніякої великої політики - просто рішення проблеми керованості", - пояснює Преображенський.

Друга корупційна причина полягає в тому, щоб багатомільярдні дотації на півострів прямували наближеним до Кремля людям, а не осідали в кишенях випадкових кримських чиновників.

Але головна причина, на думку політолога, - символічна.

"У Кремлі, ймовірно, вважали, що настав час перетворити Крим на звичайну провінцію біля моря. Судячи з даних недавнього соцдослідження "Відкрита думка - Крим", жителі півострова, вважають себе в першу чергу кримчанами, а не росіянами. Це досить небезпечна для Кремля тенденція. От і вирішили нагадати жителям півострова, що вони тепер - не більше ніж пересічні громадяни Російської Федерації", - пише він.

"У Кремлі вважали за необхідне показати, що Севастополь та Сімферополь (а з ними Ялта, Алушта, Керч, Судак тощо) - такі ж провінційні російські "урюпінськи", як і десятки інших подібних "урюпінськів" по всій країні. З усіма витікаючими з цього наслідками для кримчан. Так що суть послання Володимира Путіна, який включив Кримський округ до складу Південного, проста: Крим відтепер нітрохи не важливіший Адигеї", - пояснює Преображенський.

Як повідомляв "Апостроф", читайте про наслідки рішення Путіна щодо скасування Криму.