Журналіст назвав найстрашнішу загрозу Росії через війну на Донбасі

Російський журналіст Олександр Невзоров побоюється, що підтримка війни на Донбасі з боку Росії загрожує обернутися вибухом сепаратизму в РФ.

Про це він сказав Ехо Москви.

"Зараз всі ці люди з Росії, які пройшли лугандонські окопи і лугандонські бараки, адже вони не пройшли школу навіть, а якийсь університет сепаратизму, так? Вони на власному прикладі переконалися про те, що сепаратизм – це так легко. Треба лише захотіти, нажратися і взяти в руки автомат Калашникова, так? ... І ось зараз ці всі вихідці з університету сепаратизму волею-неволею свої сепаратистські звички почнуть тягнути в Росію. І ось тоді та влада, яка так довго підгодовувала мерзенну донбаську війну ракетами, гречкою, виродками, кримінальниками, технікою і соляркою, ось тут вона почне до крові чухати собі карк і замислюватися над тим, що ж вона наробила", - заявив він.

Невзоров підкреслив, що як тільки режим президента Росії Володимира Путіна ослабне, сепаратизм в Росії дасть про себе знати.

"Ми ж знаємо, що публіка, ті самі 80 або 96 відсотків, вони ж взагалі покірні, вони покірні будь-яких ситуацій. І, запевняю вас, після того, як Донбас буде звільнений, ймовірно, всі ті, хто сьогодні ридають про кохання до нових республік, піднімуть жовто-блакитні прапори і заспівають про те, яка Україна велика і сильна", - упевнений Невзоров.

"При тому, що ми розуміємо, що Донбас – це прокляття і біда Росії. Адже Донбас втягнув і продовжує втягувати Росію в абсолютно ідіотську і ганебну авантюру. Адже ми ж звідти змушені будемо піти, точно так само, як ми пішли з ганьбою з Афганістану, точно так само, як ми йшли з усіх ось цих от точок подібного роду. Зрозуміло, що це закінчиться не поразкою, не перемогою, а просто ганьбою", - вважає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Невзоров висловив захват у зв'язку зі скандальними заявами Надії Савченко.