Відома журналістка назвала п'ять причин, чому Україна повинна готуватися до війни за Крим

Україні слід радикально змінити політику щодо анексованого Росією Криму.

Про це написала журналістка Валентина Самар у статті для Дзеркала тижня.

"Перша причина того, що Україна повинна негайно відкрити свій "кримський фронт", полягає в тому, що нині вже немає ніяких підстав для солодкої надії повернути Крим тільки дипломатичними методами, посиленими економічними санкціями або, ще примарнішими, — коли режим Путіна впаде.... Тому Україна повинна готуватися до війни за Крим", - пише журналістка.

Друга причина, на її думку, полягає в тому, що Росія всі ці два роки активно готувалася до великої війни, стягувала в Крим війська і техніку.

"Зрозуміло, що створити таку армію, проти якої Путін "не попре" через великі втрати, Україна не може, навіть якщо захоче в перспективі — немає ресурсів для "гонки озброєнь". Але, найголовніше, — цього і не треба. Україна може і повинна була навчитися застосовувати асиметричні методи оборони і навіть наступу на гібридному "кримському фронті", - вважає Самар.

Ці методи будуть ефективними, запевняє Самар, з третьої причини – все населення Криму незалежно від політичної позиції не хоче війни. При цьому воно вже почало занепадати духом через провальну ситуації в туризмі, а також через зубожіння населення, до якого призвели високі ціни і низькі зарплати.

"Четверта причина, по якій сьогодні є потреба у початку "кримської кампанії", випливає з попередньої. На тлі зростаючого невдоволення у мешканців Криму реальною російською дійсністю, породженою всесиллям бюрократів-капіталістів та спецслужбістів, Україна повинна наочно і практично, а не пропагандистськи, демонструвати свою увагу до вірних і лояльним громадян, і особливо до їх дітей", - пише журналістка.

П'ята причина, за її словами, полягає в тому, що дорожня карта для зміни політики щодо Криму вже готова. Вона прийнята у вигляді рекомендацій парламентських слухань та затверджена в 4 серпня профільним Комітетом ВРУ.

"Загалом, потрібен лісник, який прийде і все ці "потеряшкі" збере в одну корзину і виставить на стіл-карту дій. Поряд з будильником, заведеним ще на півроку західних санкцій проти Росії. Сприятливий для активних, сміливих, неординарних, а тому — несподіваних для агресора і, значить, ефективних дій на гібридному "кримському фронті" час вже веде зворотний відлік", - пише Самар.

Як повідомляв "Апостроф", російський блогер Ілля Варламов поділився своїми негативними враженнями від відвідування кримського курорту Новий Світ.