RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Раді попередили про трагічні наслідки бездіяльності України щодо Криму

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з закордонних справ Світлана Заліщук попередила, що бездіяльність України в питанні деокупації Криму призведе до того, що проблема буде забуватися на міжнародному рівні, що в свою чергу означає втрату життів.

Про це вона повідомила "Апострофу".

Коментуючи нещодавні заяви представників Молдови та Сирії про те, що Крим належить Росії, нардеп зазначила, що стикалася з подібною думкою і в ПАРЄ. Однак Заліщук заявила, що не бачить ймовірності визнання правомірності анексії Криму на міжнародному рівні.

Водночас вона додала, що бездіяльність українського керівництва може призвести до того, що проблема Криму буде забуватися, а можливість повернення півострова Україні – віддалятися. "А це означатиме втрату життів", — підкреслила нардеп.

Нагадаємо, минулого тижня кандидат у президенти Молдови Ігор Додон заявив, що Крим належить РФ. Раніше подібною заявою відзначилася голова парламенту Сирії Хадія Аббас. Детальніше про те, чим загрожують Україні подібні висловлювання політиків, читайте в матеріалі "Апострофу" "Молдавський комплімент Кремлю: чи забуде світ про український Крим".