RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Виведення військ Путіна з Придністров'я: український генерал вказав на ризики

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко розповів, яким чином можливо зробити вивід російських військ з Молдови по території України.

Про це він повідомив у коментарі інтернет-виданню "Обозреватель".

За словами Романенка, довіряти російським владі в цьому питанні не можна, тому варто максимально серйозно поставитися до питання організації "зеленого коридору" на території України. Це необхідно щоб звести всі можливі ризики до мінімуму.

"Все питання в тому, як буде підготовлений і супроводжений такий коридор. Хоча у багатьох наших військовослужбовців, особливо тих, хто були під Іловайском, може виникнути бажання влаштувати їм такий же коридор. Але це емоції", - зауважив Романенко.

Генерал-лейтенант запасу зазначив, що російські війська можна вивести невеликими групами разом з необхідним супроводом, а зброю відправити в запакованому вигляді окремих ешелоном.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах розгорілося активне обговорення готовність України надати "зелений коридор" для виведення російських військ з Придністров'я.