RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Кінець для Путіна: в Україні пояснили, чому зближення США і РФ не буде

Журналіст Віталій Портніков прокоментував заяву колишнього помічника екс-держсекретаря США Томаса Грема про те, як Росія може вирішити "українське питання" в обмін на скасування санкцій.

У своїй колонці на Еспресо.ТБ Портников пояснив, чому зближення Росії і США найближчим часом чекати не доводиться.

Журналіст звернув увагу, що Грем вважає можливим поступове скасування санкцій в обмін на деескалацію конфлікту на Донбасі. Позиція Кремля, продовжує Портніков, полягає в тому, що Росія нібито не має відносини до війни на Донбасі. Він вважає, що такі різні погляди на військовий конфлікт можуть поставити крапку в спробі його врегулювати.

Портніков пише, що Путін не піде на поступки по Донбасу, оскільки це буде свідчити про втрату його впливу в регіоні. Журналіст висловив думку, що Кремль не погодиться на поетапне скасування санкцій в обмін на повернення контролю над українським кордоном.

Крім іншого Портніков прокоментував пропозицію Грема про виплату Росією компенсації Україні за окупації Криму, щоб таким чином "легітимізувати" російську владу на півострові.

"Виглядає все це огидно, але не має ніякого значення. Тому що головна помилка Грема - вважати, що Росія зацікавлена в "легітимізації". З точки зору Путіна все давно легітимізовано", - пише Портников.

Він вважає, що Трамп і його оточення готові до нормалізації відносин з Росією, однак їм потрібні гарантії від Кремля. Також американські експерти хочуть зберегти обличчя. При цьому, як вважає Портников, Путін ніяких гарантій давати Вашингтону не буде, оскільки він воює з Америкою, а не з Україною.

"Путін не дасть їм можливості зберегти обличчя просто тому, що не може відступати. Для нього відступ - це кінець режиму", - резюмує журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітики Stratfor озвучили прогноз щодо пом'якшення санкцій ЄС проти РФ в обмін на виведення військ з Донбасу.