Лідер Femen прокоментувала заяву про розпад руху

Рух Femen не припинив свого існування, він існує, поки є люди, готові брати участь в його акціях.

Про це в коментарі "Апострофу" заявила Анна Гуцол, лідер руху Femen в Україні. Так вона прокоментувала заяву активістки руху Яни Жданової про те, що Femen припинив своє існування.

"Ми не організація, а рух. І поки є люди, які хочуть брати участь в ньому, він існує", - підкреслила вона.

"Ідея Femen - це тіло-плакат і секстремізм. Зараз є жінки, які це роблять і продовжують - значить рух існує. І ви бачите наші протести і в Америці, і в Канаді, і в Іспанії, і у Франції, і в Україні - тобто рух існує", - додала Гуцол.

"Рух перестане існувати тільки тоді, коли активісти перестануть проводити протести", - зазначила активістка.

"Мабуть, для Яни він не існує. А то, що ті чи інші люди беруть участь або не беруть участь, бачать або не бачать цей рух - то це вже їх особисті питання і проблеми. Можливо, воно не існує з точки зору старої форми, в якій рух був раніше і в якому вона себе бачила - можливо, так воно для неї і не існує. Яна Жданова не брала участі в створенні, ідеології, розробці цього руху, щоб робити такі сміливі заяви ", - сказала Гуцол.

Нагадаємо, напередодні у інтерв'ю "Апострофу" активістка Femen Яна Жданова заявила про те, що рух припинив своє існування, а також розповіла про різницю між українським і європейським Femen.