RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Брехня і заклики до поділу: історик з РФ проаналізував промову Трампа на інавгурації

Президент США Дональд Трамп в інавгураційній промові перекручував факти, брехав і починає вести себе як тирани ХХ століття.

Таку думку висловив російський історик Андрій Зубов на своїй сторінці в Facebook.

"По-перше, відверта брехня - багатющу, успішну країну світу Трамп називає руїною, повної іржавих померлих заводів, нетрів, населених нещасними жебраками, країною, де освіта не вчить, а медицина не лікує. Це брехня, але якщо брехня повторювати вперто, то в це повірять ті, кому гірше, ніж іншим, хто заздрить більш успішним", - відзначає він.

Зубов вказує на те, що Трамп створює для народу образ ворога.

"По-друге, слідуючи старому як світ і мерзенному як сатана політичному прийому, Трамп звинуватив в вигаданих бідах народу свого власного ворога, який не хотів пускати його до влади - американський політичний істеблішмент. "Я відбираю владу у Вашингтона і віддаю її Америці". "Вашингтон живе для себе, а не для Америки" - все це мерзенна брехня. У такій величезній і складній країні як Америка не може не бути чиновницького апарату, а в такій багатій країні він не може не отримувати високі оклади. Але якраз в Америці приватні люди не бідніше чиновників, а часто, як Трамп, і набагато багатше. Але новий президент свідомо нацьковує народ на владу, не для того, звичайно, щоб віддати владу народу (в демократичній країні вона і так у народу), а для того, щоб забрати її собі. Він поводиться, як потенційний диктатор ", - пише Зубов.

"Америка - країна мігрантів ... Трамп звертається не до совісті кожного американця, закликаючи його бути краще, і, покращуючи себе - покращувати країну, а апелює до заздрісного липкого почуття, закликаючи американців компенсувати свою неповноцінність звеличування над іншим, від якого нібито погано справжнім американцям. Так робили всі тирани ХХ століття, прагнучи до влади. На місці мігранта міг бути єврей, слов'янин, буржуй, інтелігент в окулярах - не важливо", - підводить риску історик.

Трамп робить акцент не на єдності, а на розкол, стверджує Зубов.

"Вся мова нового Президента пронизана не закликом до єдності, а прагненням до поділу - Америки і її влади, мігрантів і громадян, США і їх союзників. Колись Джордж Вашингтон з обуренням відхилив пропозицію громадян зробити його монархом, тепер монархи не в моді, але національним лідером всіх істинно американських патріотів Трамп хоче бути і не приховує цього. чи багато в такому бажанні нового президента від "духу Америки"?", - підсумовує він.

Раніше "Апостроф" писав, що російський історик назвав цілі війни Путіна проти України.