RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нацполіції заборонили використовувати собак для розгону мітингів

Міністерство внутрішніх справ України заборонило поліцейським застосовувати службових собак під час припинення незаконних зборів, мітингів і демонстрацій. Про це йдеться у відповідному наказі відомства, який був опублікований сьогодні, 27 січня.

"Забороняється також застосовувати службових собак під час припинення незаконних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій ненасильницького характеру, які не порушують роботу транспорту, зв'язку, підприємств, установ і організацій", - йдеться в документі.

У той же час, згідно з наказом, при спробі скоєння збройного нападу на співробітників поліції, громадян або об'єкти, що охороняються, при затриманні особливо небезпечних або озброєних осіб, звільнення заручників дозволяється випускати собаку без попередження.

При проведенні операцій з затримання озброєної особи або несення служби в районі проведення АТО службову собаку рекомендуєтся одягати в куленепробивний жилет.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року біля будівлі МВС у Києві пройшов мітинг співробітників правоохоронних органів, які не змогли пройти переатестацію.