Нацполіції заборонили використовувати собак для розгону мітингів

Міністерство внутрішніх справ України заборонило поліцейським застосовувати службових собак під час припинення незаконних зборів, мітингів і демонстрацій. Про це йдеться у відповідному наказі відомства, який був опублікований сьогодні, 27 січня.

"Забороняється також застосовувати службових собак під час припинення незаконних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій ненасильницького характеру, які не порушують роботу транспорту, зв'язку, підприємств, установ і організацій", - йдеться в документі.

У той же час, згідно з наказом, при спробі скоєння збройного нападу на співробітників поліції, громадян або об'єкти, що охороняються, при затриманні особливо небезпечних або озброєних осіб, звільнення заручників дозволяється випускати собаку без попередження.

При проведенні операцій з затримання озброєної особи або несення служби в районі проведення АТО службову собаку рекомендуєтся одягати в куленепробивний жилет.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року біля будівлі МВС у Києві пройшов мітинг співробітників правоохоронних органів, які не змогли пройти переатестацію.