RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Раді обурилися реакцією Кремля на загострення на Донбасі

Віце-спікер Верховної ради України, член тристоронньої контактної групи Мінських переговорів Ірина Геращенко різко висловилася щодо реакції секретаря президента РФ Дмитра Пєскова на загострення ситуації на Донбасі.

"Що стосується нинішнього загострення на лінії зіткнення, то, напевно, це зайвий привід для якнайшвидшого відновлення діалогу і співпраці між Росією і Америкою, у тому числі в інтересах залагодження української кризи", - заявив Пєсков журналістам, передає "Інтерфакс".

Він також додав, що ситуація в Україні в ході телефонної розмови Трампа і Путіна предметно не обговорювалася.

"Вже й не приховують, покидьки, що заварили цю кашу, вбили десятки військових і цивільного населення в Авдіівці , аби спонукати США і світ до " діалогу". Військові злочинці, вбивці", - написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", Рада безпеки ООН висловила серйозну стурбованість ситуацією, що склалася на Донбасі. Він також засудив використання в конфлікті на Донбасі важкого озброєння і висловив підтримку територіальної цілісності України. Розгляд даного питання в Радбезі ООН було ініційовано українською стороною.