Російський журналіст пояснив, чому Трамп хитріший за Путіна

Дональд Трамп на посаді президента США діятиме в інтересах власної країни, використовуючи при цьому різні інструменти. У тому числі мова йде про співпрацю Москви і Вашингтона.

Таку думку висловив російський журналіст Олексій Венедиктов в ефірі радіо Ехо Москви.

В ході бесіди Венедиктова запитали чи є Трамп проросійським лідером. У відповідь на це журналіст сказав: "Трамп не наш, Трамп свій. Ось, все інше - це інструменти. Меркель - інструмент для досягнення якоїсь мети, Путін - інструмент для досягнення іншої мети. Трамп собі на умі. Я вам ще раз повторюю, він хитрий. він дуже хитрий".

У цьому контексті журналісту поставили запитання про ступінь хитрості російського президента.

"Володимир Путін теж хитрий, безумовно. Але Володимир Путін не проходив той шлях, який пройшов Трамп в бізнесі, так? Там, втрати, банкрутства, оточення людей різних. Володимир Путін у свій час йшов лінійно, будучи офіцером, потім революція, тріски, потім його призводить Кудрін сюди, він стає там головою адміністрації і потім президентом. Все. У нього більш лінійний шлях", - сказав Венедиктов.

Також журналіст зазначив, що Трамп набагато складніше, ніж здається. При цьому він вказує, що не потрібно недооцінювати Путіна, адже за час при владі він став більш звивистим.

"Вони хитруваті. Вони можуть один одного намагатися перехитрити. Просто у Трампа більше іграшок", - вказав журналіст.

Раніше журналіст Віталій Портников вказав на суттєву відмінність Дональда Трампа від його попередників.