RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: The Guardian вказало на важливу деталь в реакції Трампа

Журналісти видання The Guardian вважають, що під час президентства Дональда Трампа, ставлення США до РФ зміниться, і про це свідчать офіційні заяви американської влади про обстріли Авдіївки.

У матеріалі видання відзначається, що чітким сигналом про зміну настроїв говорить те, що в офіційній заяві Держдепартаменту з приводу того, що відбувається в Авдіївці, не було ні слова критики на адресу РФ і підконтрольних їй бойовиків.

Прес-секретар Марк Тонер не сказав про винуватців конфлікту, хоча і повідомив, що США "глибоко стурбовані" насильством і закликають до "негайного, всеосяжного перемир'я".

Також наголошується, що цей тон миттєво підхопили російські ЗМІ. В урядовому виданні "Российская газета" так відреагували на висловлювання Держдепу: "Вашингтон не звинуватив невизнані республіки за порушення перемир'я, не заявив ні про яку підтримку Києву, не сказав ні слова про роль Росії. Різні форми всіх цих позицій, як правило, грали ключову роль у всіх заявах адміністрації Барака Обами по Україні".

Також The Guardian відзначили контраст заяви Держдепартаменту та представників США в ОБСЄ. Повірена у справах США в ОБСЄ Кейт Бирнес відкрито заявила, що це "Росія і бойовики розпалили хвилю насильства в Авдіївці". Вона закликала РФ припинити це.

У матеріалі наголошується, що близьке оточення Трампа відмовилося від заяв про події на сході Україні.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Лілія Шевцова пояснила, чому Трамп не віддасть Україну Путіну.

За матеріалами zn.ua.