RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​Відомий журналіст розповів, як Україні не залишитися один на один з Путіним

Україна потрапила в складну політичну ситуацію, оскільки сили і настрої на Заході змінюються з приходом нових лідерів. В цьому контексті Київ повинен докласти максимальні зусилля, щоб добитися продовження санкцій проти РФ.

Про це пише відомий український журналіст Сергій Рахманін у статті для Дзеркала тижня.

Автор підкреслив, що "не варто переоцінювати значення санкцій як економічного інструменту тиску на Росію". За його словами, вони, безумовно, підточують сили Кремля, але не настільки швидко і суттєво, як здавалося на старті.

"Санкції, у першу чергу, — символ. Символ підтримки Заходом України, символ протиставлення Заходу і Росії. Скасування обмежень залишить Україну наодинці з Путіним. Для того щоб уникнути подібного, Україна повинна продемонструвати свою спроможність", - пише Рахманін.

При цьому журналіст пояснює цей механізм: "Повернути довіру одних геополітичних гравців, заслужити повагу інших і привернути до себе увагу третіх. Причому робити це одночасно, але різними способами і на європейському, і на американському фронтах".

"ЄС повинен переконатися в системності, послідовності та невідворотності перетворень, які проводяться в Україні", - говорить Рахманін, зазначаючи, що мова йде про реальні успіхи, а не просто "ефектні PR-фантики".

"Часу на кроки, які переконливо демонструють, що Україна стає самодостатньою державою, небагато. Що взяти, кого посадити і від чого відмовитися — нагорі чудово знають. Ніхто поки не знає, як змусити владу це зробити", - резюмує Рахманін.

Раніше про те, як Україні не стати розмінною монетою між Трампом і Путіним говорив генерал-лейтенант Ігор Романенко.