RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Скандал з реакцією на слова посла Німеччини завдасть удару по репутації України – експерт

Український дипломат Богдан Яременко розкритикував реакцію Києва на заяву німецького посла, який допустив проведення виборів на окупованому Донбасі при присутності солдатів РФ.

Про це Яременко повідомив в коментарі "Апострофу".

"Бачу істеричність і неадекватність українського політикуму, який не готовий зрозуміти, що підписує, які на ньому міжнародні зобов'язання і вміє їх прочитати", - сказав Яременко, зазначивши, що зовнішня політика Німеччини є послідовною.

"І в даному випадку, пояснюючи текст Мінських домовленостей посол діяв в рамках зовнішньополітичного підходу МЗС ФРН, і як це не дивно звучить, в рамках політики президента України, який так само заявляє, що Мінські домовленості є безальтернативні. Хоч він зараз і каже, що зараз виведення військ, а вже потім вибори, але те, що він підписав у Мінську – там послідовність прямо протилежна", - додав дипломат.

За його словами, в МЗС ФРН не забудуть так скоро реакцію українських політиків.

"Це неадекватна поведінка з послом, і реакція на його заяву, хуліганську поведінку народного депутата (Олексія Гончаренка, - "Апостроф") – це створює зовсім інше сприйняття. Тим більше зараз ми святкуємо 25-річчя відносин. Тим більше, того ж дня був аналогічний вандалізм біля польського Генконсульства у Львові – це все дуже негативно позначається на іміджі України", - підкреслив Яременко.

Він вважає, що це в цілому ставить питання про те, з ким воює Україна – з Росією чи з дипломатами дружніх країн.

"Так, це був масштабний інцидент, але деякий час він буде позначатися. Нам можуть нічого не сказати, але ті люди, які причетні до цього всього, до реагування, у них довіри і підтримки до України не збільшиться. Вони продовжують працювати – і посол, і співробітники МЗС ФРН. Ми робимо ворогів своїми руками там, де це непотрібно", - резюмував Яременко.

Як повідомляв "Апостроф", інший український дипломат Олег Білоколос теж жорстко розкритикував реакцію України на слова німецького посла.