Адвокат заявив про причетність ФСБ до поїздки Савченко на окупований Донбас

До поїздки народного депутата України Надії Савченко на окуповану бойовиками територію Донецької області причетні російські спецслужби.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" сказав колишній адвокат нардепа Марк Фейгін.

"Моя думка, дуже особиста. Для мене це - неймовірний жах. На мій погляд, це спецоперація на гроші Медведчука за погодженням з Луб'янкою. Саме з Луб'янкою. Подібний виїзд Савченко не міг замикатися тільки на Суркова", - сказав він.

Фейгін висловив жаль, що Савченко "знову проявила себе недалекою людиною".

"Сталося те, про можливість чого я говорив раніше. Вона підпала під вплив людей, інтереси яких не замикаються в Україні, і активно використовується ними в їх тактичних цілях. Тут загострення під Авдіївкою, постійно - нові трупи, складні питання, пов'язані з блокадою. А вона їде на окуповану територію. Розцінюю цей крок, як провальний. Наскільки сама Надія залучена в ситуацію, не знаю, але її сестра Віра - дуже щільно. А вже через неї - вихід на Медведчука. І Рубан теж - людина Медведчука... Впевнений, що справі визволення полонених все це тільки шкодить", - вважає адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", радник голови СБУ Юрій Тандем розповів про допит Савченко за статтею "тероризм" після її поїздки до бойовиків самопроголошеної ДНР.