RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Тиск на Захід: Маломуж пояснив, що стоїть за погрозами бойовиків захопити Маріуполь

Колишній глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії Микола Маломуж заявив, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" не планують наступу на Маріуполь, а посилення бойових дій на даному напрямку є спробою тиску на "нормандську четвірку".

Про це Маломуж повідомив в коментарі "Обозревателю".

Він підкреслив, що на маріупольському напрямку відбуваються постійні спроби "секторального просування" бойовиків, які "навіть у свій час просунулися на кілька кілометрів".

Разом з тим він переконаний, що наступу на Маріуполь не передбачається, оскільки це вже буде формат масштабного конфлікту по всій лінії розмежування з залученням більш важкого озброєння з різних сторін, і більш глобальним участю Росії.

На думку Маломужа, активізація боїв адресована членам "нормандської четвірки" "і Великобританії, щоб ці держави сприяли врегулюванню конфлікту не тільки у форматі припинення вогню і відведення озброєнь, але і у форматі політичної частини – проведення виборів, контрольованих РФ.

"Зараз основна ідея – консервація конфлікту та формування проросійської влади на цих територіях. Ця модель пов'язана і з видачею паспортів. Йде поступова формалізація цих структур. Не приєднуючи їх до Росії, визнаючи їх територіями України, але водночас і не віддаючи під контроль України, а створюючи локальні або більш глобальні вогнища протистояння", - зазначив Маломуж.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Віталій Портніков розповів, коли РФ може "приєднати" ОРДЛО.