RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​“Наш край” закликає владу офіційно оприлюднити нові вимоги МВФ

Влада має негайно оприлюднити оновлений меморандум з МВФ про економічну і фінансову політику України.

Про це заявив народний депутат від “Нашого краю” Сергій Шахов.

За його словами, влада має офіційно оприлюднити нові вимоги МВФ, оскільки вони містять положення щодо життєво важливих реформ.

“За словами урядовців, погоджений між владою та МВФ меморандум щодо четвертого траншу містить важливі положення про пенсійну, земельну, банківську та інші реформи. Для влади вже стало традиційним підписувати незрозумілі угоди з МВФ, а українців вже ставити перед фактом, повідомляючи про здачу їхніх інтересів”, – зазначив Сергій Шахов.

Він наголосив, що навіть народні депутати не ознайомлені з текстом оновленого меморандуму з МВФ.

“Народні депутати не можуть отримати текст нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Складається враження, що основним завданням уряду є довести до відома українців, що віддавати надані кредити доведеться їм, а за що, на яких умовах и чим доведеться заплатити – такими питаннями влада не переймається”, – наголосив Сергій Шахов.

Народний депутат нагадав, що “Наш край” закликав владу до публічного та прозорого обговорення умов надання кредиту від Міжнародного валютного фонду.

“Ми неодноразово заявляли, що переговори з Фондом з надання кредиту мають відбуватися публічно та з врахуванням інтересів українців. Натомість нам повідомляють про хід переговорів та нові домовленості з Міжнародним валютним фондом, не оприлюднюючи всіх умов”- зазначив Сергій Шахов.

За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний валютний фонд погодив оновлений меморандум про економічну і фінансову політику України.