​Депутатська недоторканність — це рудимент української політики: Шахов пояснив суперечку з Луценком

Недоторканність необхідно зняти з усіх депутатів, тоді ніхто не сховається за депутатським статусом, а буде доводити свою правоту в суді, як і всі громадяни України. Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат від партії “Наш край” Сергій Шахов, коментуючи вчорашню суперечку з генпрокурором Юрієм Луценком на засіданні регламентного комітету ВР.

Він відзначив, що закон має бути однаковий для всіх.

“Необхідно зняти недоторканність з усіх депутатів! Тоді ніхто не сховається за депутатським статусом, а буде доводити свою правоту в суді, як і всі громадяни України”, – зазначив Сергій Шахов.

На його думку, поки триватиме шоу в стінах парламенту та воно буде переводитися в площину популізму, Україна буде перебувати в статусі країни третього світу.

“Цілком і повністю підтримую партнерську співпрацю парламенту з ГПУ, САП та НАЗК. Але закон має бути дотримано!”, – повідомив Сергій Шахов.

Народний депутат наголосив, що депутатська недоторканність — це рудимент української політики.

“Ми маємо стати європейцями та відмовитися від цієї застарілого привілею. Ми можемо перейняти досвід Швеції, Португалії чи Фінляндії, де згода парламенту на арешт депутата, якщо за вчинений ним злочин передбачена кримінальна відповідальність, не потрібна”, – констатував Сергій Шахов.

Він висловив впевненість, що такий принцип поділяє і Юрій Луценко.

“Адже він під такими гаслами вів партію Народна Самооборона на вибори в 2007 році. Я особисто готовий проголосувати за такий закон”, – повідомив народний депутат.

На думку Сергія Шахова, наступного тижня ВР має розглянути питання щодо зняття недоторканості з депутатів.

“Недоторканність необхідно зняти з усіх депутатів!”, – підсумував Сергій Шахов.

Народний депутат повідомив, що сьогодні не буде присутній на засіданні регламентного комітету, оскільки бере участь у давно запланованому виїзному засіданні бюджетного комітету парламенту у Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, вчора, після суперечки з нардепом Сергієм Шаховим генпрокурор Юрій Луценко залишив регламентний комітет. Пізніше Луценко повернувся до зали і засідання комітету продовжилося.