Путінських пропагандистів викрили у брехні про "дипломатів" з Європи, які підтримали захоплення Криму

11 жовтня путінські пропагандисти придумали новину про те, що норвезькі дипломати, німецькі депутати і нобелівський лауреат підтримують анексію Криму Росією.

Про це розповів сайт The Insider.

Сьогодні російський НТВ опублікував новину "Норвезькі дипломати мають намір переконати Захід, що Крим - частина Росії", тоді як сайт РІА Новини розповів про те, що в окупований Крим приїхали "11 норвезьких бізнесменів і політиків, а також двоє німецьких депутатів".

Насправді ж, "делегація" складалася з свого лідера, норвежця Хенріка Бергера, який створив організацію "Народна дипломатія" і тепер їздить до Криму вже вшосте. Також, в складі делегації дійсно є німецький депутат, але це депутат місцевої ради маленького міста Квакенбрюк в Нижній Саксонії, обраний від маргінальної Лівої партії.

Ще один сайт повідомив про те, що один з учасників делегації став лауреатом нобелівської премії миру, але насправді він зарахував себе до лауреатів премії сам, посилаючись на те, що він був одним з активістів "Міжнародної кампанії за заборону ядерної зброї", яка і отримала премію цього року.

Раніше активісти відібрали найбільш вражаючі фейки російських ЗМІ про український безвізовий режим з ЄС.